• Suomalainen perheyritys
  • Henkilökohtainen palvelu
  • Mikkolantie 1A, 00640 Helsinki
  • Suomalainen perheyritys
  • Henkilökohtainen palvelu
  • Mikkolantie 1A, 00640 Helsinki
Sitruunaruohon eteerinen öljy, luomu

Sitruunaruohon eteerinen öljy, luomu

11,00 €
−50 %

5,50 €

Varastossa

Kuvaus

Sitruunaruohon aromi on raikas ja puhdistava. Sen tuoksu on tuttu niin Thai-keittiöstä kuin lukuisista Spa-kylpylöistä. Erinomainen luomaan trooppisen tunnelman tilaan kuin tilaan.

Sitruunaruohon tuoksussa yhdistyvät sitruksinen raikkaus ja maanläheinen pohjavire. Tämän vehreän ruohokasvin eteerinen öljy tunnetaan sen desinfioivista ominaisuuksista. Se on myös tehokas apu ihonhoidossa. Diffuuserissa käytettynä toimii erinomaisena huoneilman puhdistajana. Sitruunaruohon sanotaan helpottavan myös allergian aiheuttamia hengitystieoireita.


Tiesitkö? Sekä intialainen Ayurveda että kiinalainen lääketiede ovat suosineet sitruunaruohoa jo tuhansien vuosien ajan. Sitä käytetäänkin ayervedisessä lääketieteessä kuumetta ja tulehduksia vastaan. Myös muinaiset roomalaiset käyttivät sitruunaruohoa parfyymin tapaan.


Voit käyttää sitruunaruohon eteeristä öljyä mm. seuraavasti:


HUONETUOKSUNA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä diffuuseriin ja nauti hyväntuoksuisesta kodista, tai tee raikas suihkutettava huonetuoksu lisäämällä eteeristä öljyä veden sekaan suihkepulloon.

VARTALO- JA HIERONTAÖLJYSSÄ / AROMATERAPIASSA

Lisää 1-3 tippaa eteeristä öljyä ruokalusikalliseen kylmäpuristettua kasviöljyä (esim. manteliöljy). Sitruunaruohon sanotaan ehkäisevän nesteiden kertymistä, joten aromaterapeuttisesti sitä on käytetty mm. selluliitin hoidossa.

PYYKIN PESUSSA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä tuoksuttoman pyykinpesuaineen sekaan tai tee pyykkietikkaa.

KODIN SIIVOUKSESSA

Lisää eteeristä öljyä tuoksuttoman yleispuhdistusaineen tai etikan sekaan suihkepulloon. Sitruunaruohon eteerinen öljy antaa miellyttävän tuoksun koko kotiin!

KYLVYSSÄ TAI SAUNATUOKSUNA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä löylyveden sekaan ja nauti puhdistavasta löylyhetkestä. Lisää muutama tippa eteeristä öljyä neutraalin suihkugeelin, tai tee jalkakylpy emulgoimalla eteerinen öljy suolaan.

ALLERGIAOIREISIIN

Sitruunaruohon sanotaan helpottavan myös allergian aiheuttamia hengitystieoireita. Käytä diffuuserissa tai höyryhengityksessä.

LUONNOLLISENA HYTTYSKARKOITTEENA

Lisää muutama tippa sitruunaruohon eteeristä öljyä veden sekaan suihkepulloon.


Laimenna eteerinen öljy aina ennen käyttöä iholle.


Cymbopogon Flexuosus, 10 ml