• Suomalainen perheyritys
  • Henkilökohtainen palvelu
  • Mikkolantie 1A, 00640 Helsinki
  • Suomalainen perheyritys
  • Henkilökohtainen palvelu
  • Mikkolantie 1A, 00640 Helsinki
Seetripuu, eteerinen öljy, 10ml

Seetripuu, eteerinen öljy, 10ml

8,00 €
−50 %

4,00 €

Varastossa

Kuvaus

Seetri koetaan hyvin vakauttavana ja tasapainottava öljynä, ja ehkä juuri se tekee seetristä niin monikäyttöisen tuoksun hyvinvoinnin tukemisessa. Lisäksi seetri sopii erinomaisesti yhteen lähes kaikkien muiden öljyjen kanssa. Sen metsäisen balsaminen, lämmin tuoksu on kiehtova, ja juuri niin järkkymätön, kuin puun tukeva runko.

Seetrin tuoksu sopii hyvin maskuliinisiin parfyymeihin tai partaöljyihin, mutta on yhtä ihana myös osana feminiinisempää aromaattista tuoksusekoitusta. Sen lumoava aromi voi auttaa maadoittumaan meditaatiossa, tai ehkä myös herättelemään aisteja romanttisessa mielessä.

Tiesitkö? Seetripuu on nimetty kreikankielen sanasta ’cedrus.’ Muinaiset kreikkalaiset puolestaan lainasivat sanan arabiankielestä, missä sanan ’kedron’ tarkoitus oli ’voimakas’. Jopa nykyään setripuu on Libanonin kansallinen symboli, jota arvostetaan sen vaikuttavan koon, kestävyyden ja voiman vuoksi. Koskemattomana seetripuu saattaa kasvaa lähes 2000 vuotta.


Käytä seetripuun eteeristä öljyä mm. seuraavasti:


VARTALO- JA HIERONTAÖLJYSSÄ / AROMATERAPIASSA

Lisää 1-3 tippaa eteeristä öljyä ruokalusikalliseen kylmäpuristettua kasviöljyä (esim. manteliöljy). Seetrin sanotaan lisäävän elinvoimaa, ja hieronnassa sen vaikutus on lämmittävä.

HIUSTEN HOIDOSSA

Seetripuun eteerinen öljy voi rauhoittaa hilseilevän ja rasvoittuvan hiuspohjan. Voit tehdä hiusöljyn yllä olevalla ohjeella. Levitä öljy hiuspohjaan ennen pesua, ja anna vaikuttaa puolesta tunnista tuntiin. Voit lisätä seetrin eteeristä öljyä myös neutraalin shampoon sekaan.

SAUNATUOKSUNA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä löylyveden sekaan ja nauti rentouttavasta löylyhetkestä.

DIY PARTAÖLJYSSÄ

Seetrin koetaan rauhoittavan kasvojen ihoa ja sen tuoksu sopii erinomaisesti partaöljyyn. Yksinkertaisimmillaan partaöljyn voi valmistaa käyttämällä yhtä perusöljyä (kuten manteliöljyä) ja yhtä eteeristä öljyä. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan seetrin kaveriksi esimerkiksi sitruksista bergamottia!


Laimenna eteerinen öljy aina ennen käyttöä iholle.


Cedrus Atlantica, 10 ml