Rosmariini eteerinen öljy, luomu, 10 ml

Varastossa

Kuvaus

Stimuloivan rosmariinin sanotaan selkeyttävän ajattelua ja parantavan muistia, sekä poistavan väsymystä ja edistävän stressinsietokykyä. Rosmariinin eteerisessä öljyssä on raikas ja yrttinen – jopa minttuinen tuoksu.

Yrttinen rosmariini rentouttaa myös lihaksia ja vahvistaa hiuksia. Tätä vahvistavaa öljyä käytetäänkin laajalti hiusten ja hiuspohjan hoidossa. Rosmariinin eteerinen öljy tasapainottaa talin eritystä ja auttaa hilseilevään päänahkaan. Sopii myös rasvaisen ihon hoitoon. Rosmariini kirkastaa ihoa, supistaa ihohuokosia, kiinteyttää ihoa sekä edistää ja tasapainottaa ihon pintaverenkiertoa.

Jo muinaiset egyptiläiset tunsivat rosmariinin terveysvaikutukset ja käyttivät sitä kaudeudenhoitoon ja hyvinvointiin. Sanotaan myös, että ennenvanhaan opiskelijat pitivät rosmariiniseppeleitä päässään parantaakseen aivotoimintaansa.


Voit käyttää eteerisiä öljyjä seuraavasti:


HUONETUOKSUNA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä diffuuseriin ja nauti hyväntuoksuisesta kodista, tai tee raikas suihkutettava huonetuoksu lisäämällä eteeristä öljyä veden sekaan suihkepulloon.

VARTALO- JA HIERONTAÖLJYSSÄ / AROMATERAPIASSA

Lisää 1-3 tippaa eteeristä öljyä ruokalusikalliseen kylmäpuristettua kasviöljyä (esim. kookosöljy).

PYYKIN PESUSSA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä tuoksuttoman pyykinpesuaineen sekaan tai tee pyykkietikkaa.

KODIN SIIVOUKSESSA

Lisää eteeristä öljyä tuoksuttoman yleispuhdistusaineen tai etikan sekaan suihkepulloon. Männyn eteerinen öljy on desinfioiva ja sitruunan pirteä tuoksu antaa pikantin säväyksen siivoukseen!

KYLVYSSÄ TAI SAUNATUOKSUNA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä löylyveden sekaan ja nauti rentouttavasta löylyhetkestä.

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä neutraalin suihkugeelin tai shampoon sekaan. Rosmariini hoitaa sekä päänahkaa että ihoa!
Tee jalkakylpy emulgoimalla eteerinen öljy suolaan.

FLUNSSA-AIKANA

Käytä hengitysteitä avaavia eteerisiä öljyjä diffuuserissa tai höyryhengityksessä. Voit myös sekoittaa viilentävää eukalyptuksen eteeristä öljyä kasviöljyyn ja levittää rintakehään helpottaaksesi tukkoista oloa.

LUONNOLLISEEN KOSMETIIKKAAN

Tee hemmoitteleva vartalokuorinta tai kasvonaamio - tai käytä eteeristä öljyä osana partaöljyä!

YLEISEEN PIRISTYKSEEN TAI RAUHOITTUMISEEN

Tee eteerisestä öljystä roll on -tuoksu tai lisää muutama tippa diffuuserikoruun ja nauti tuoksusta koko päivä.


Laimenna eteerinen öljy aina ennen käyttöä iholle.


Rosmarinus Officinalis, 10 ml


Mikäli kärsit korkeasta verenpaineesta tai epilepsiasta, tulisi sinun välttää rosmariiniöljyn käyttöä. Myös odottavien äitien tulisi välttää rosmariiniöljyä, sillä sitä on vuosien saatossa käytetty mm. synnytyksen käynnistykseen.