• Suomalainen perheyritys
  • Henkilökohtainen palvelu
  • Mikkolantie 1A, 00640 Helsinki
  • Suomalainen perheyritys
  • Henkilökohtainen palvelu
  • Mikkolantie 1A, 00640 Helsinki
Piparmintun eteerinen öljy, luomu

Piparmintun eteerinen öljy, luomu

12,00 €
−50 %

6,00 €

Tuote loppu varastosta

Kuvaus

Piparmintun raikas tuoksu on valppautta lisäävä – siksi se onkin etenkin urheilijoiden ja opiskelijoiden suosikki. Erinomainen valinta hetkiin, jotka vaativat keskittymistä ja pirteää elinvoimaa.

Raikas, mentolinen tuoksu on piparmintun hallitseva ominaisuus. Sen luonnonmukaisesti esiintyvät ainesosat ovat paitsi virkistäviä, myös viilentäviä. Saattaa auttaa palautumista fyysisestä harjoituksesta. Diffuuserissa käytettynä piparminttu voi lisätä valppautta.


Tiesitkö? Piparminttu on nimetty kreikkalaisen mytologian ’Mentha’ hahmon mukaan. Muinaiset egyptiläiset ja antiikin roomalaiset vannoivat piparmintun lehtien nimeen ruuansulatuksen edistäjänä.


Voit käyttää piparmintun eteeristä öljyä mm. seuraavasti:


HUONEILMAN- JA MATTOJEN RAIKASTUKSEEN

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä diffuuseriin, tai tee raikas suihkutettava huonetuoksu lisäämällä eteeristä öljyä veden sekaan suihkepulloon. Raikasta matot lisäämällä muutama tippa piparminttua ruokasoodan sekaan; ravista hyvin, levitä matolle kauttaaltaan, anna vaikuttaa tunnin verran, minkä jälkeen imuroi ruokasooda pois matosta.

PALAUTUMISEEN URHEILUSUORITUKSESTA JA PAIKALLISESTI SÄRKYYN

Tee viilentävä vartaloöljy sekoittamalla piparmintun eteeristä öljyä pohjaöljyyn, kuten manteliöljyyn. Kämmenelliseen pohjaöljyä lisätään 3-4 tippaa eteeristä öljyä. Hiero paikallisesti esim. reisiin, pohkeisiin tai alaselkään.

PIENIEN JYRSIJÖIDEN JA HYÖNTEISTEN LUONNOLLISEEN KARKOITUKSEEN

Hiiret ja hämähäkit inhoavat piparmintun eteeristä öljyä yhtä paljon kuin me rakastamme sitä. Tee luonnollinen karkoite lisäämällä eteeristä öljyä veden sekaan suihkepulloon. Suihki tuoksua ongelmapaikkoihin, kuten ulkovarastoon tai kesämökille.


Piparmintun eteerisen öljyn käytössä on syytä muistaa, että se ei sovellu pienille lapsille tai eläimille. Varsinkin kissat ovat hyvin herkkiä piparmintulle. Myöskään pidempiaikaiseen käyttöön emme piparmintun eteeristä öljyä suosittele.


Laimenna eteerinen öljy aina ennen käyttöä iholle.


Mentha Piperita, 10 ml