Mänty eteerinen öljy, luomu, 10 ml

Varastossa

Kuvaus

Puhdistava mänty symboloi juurevaa kestävyyttä – toisaalta sen neulaset henkivät vapauttavan vastustamatonta keveyttä. Ihanteellinen vakaan ja stressivapaan mielentilan luomiseen, tai tuomaan kestävyyttä tilanteessa kuin tilanteessa.

Männyn raikas tuoksu on metsäisen virkistävä. Neulasten raikkaan tuoksun alla voi aistia ripauksen pihkaisuutta. Männyn öljyssä esiintyvä luonnonmukainen kemiallinen ainesosa, pinene, tunnetaan monista hyödyllisistä vaikutuksistaan. Diffuuserissa käytettynä mäntyöljy edistää virkistymistä ja keskittymiskykyä sekä avaa hengitysteitä. Desinfioiva mäntyöljy on hyvä lisä siivouksessa ja huoneilman raikastamisessa. Mäntyöljyä käytetään myös hiustenhoidossa tuomaan kiiltävyyttä.

Tiesitkö? Kreikkalaisen mytologian ’Pitys nymfin’ tehtävänä oli huolehtia mäntymetsistä, ja männyn englanninkielinen nimi ’pine’ johtaakin juurensa tästä. Muinaiset roomalaiset puolestaan juhlistivat mäntyä osana kevätpäivän tasauksen juhlallisuuksia. Mänty on hyvin kestävä puu – se kasvaa siellä missä muut puut eivät kuivuuden takia pärjää, kurkottaen korkealle kohti aurinkoa syvän juuriston tukemana.


Voit käyttää eteerisiä öljyjä seuraavasti:


HUONETUOKSUNA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä diffuuseriin ja nauti hyväntuoksuisesta kodista, tai tee raikas suihkutettava huonetuoksu lisäämällä eteeristä öljyä veden sekaan suihkepulloon.

VARTALO- JA HIERONTAÖLJYSSÄ / AROMATERAPIASSA

Lisää 1-3 tippaa eteeristä öljyä ruokalusikalliseen kylmäpuristettua kasviöljyä (esim. kookosöljy).

PYYKIN PESUSSA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä tuoksuttoman pyykinpesuaineen sekaan tai tee pyykkietikkaa.

KODIN SIIVOUKSESSA

Lisää eteeristä öljyä tuoksuttoman yleispuhdistusaineen tai etikan sekaan suihkepulloon. Männyn eteerinen öljy on desinfioiva ja sitruunan pirteä tuoksu antaa pikantin säväyksen siivoukseen!

KYLVYSSÄ TAI SAUNATUOKSUNA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä löylyveden sekaan ja nauti rentouttavasta löylyhetkestä.

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä neutraalin suihkugeelin tai shampoon sekaan. Rosmariini hoitaa sekä päänahkaa että ihoa!

Tee jalkakylpy emulgoimalla eteerinen öljy suolaan.

FLUNSSA-AIKANA

Käytä hengitysteitä avaavia eteerisiä öljyjä diffuuserissa tai höyryhengityksessä. Voit myös sekoittaa viilentävää eukalyptuksen eteeristä öljyä kasviöljyyn ja levittää rintakehään helpottaaksesi tukkoista oloa.

LUONNOLLISEEN KOSMETIIKKAAN

Tee hemmoitteleva vartalokuorinta tai kasvonaamio - tai käytä eteeristä öljyä osana partaöljyä!

YLEISEEN PIRISTYKSEEN TAI RAUHOITTUMISEEN

Tee eteerisestä öljystä roll on -tuoksu tai lisää muutama tippa diffuuserikoruun ja nauti tuoksusta koko päivä.


Laimenna eteerinen öljy aina ennen käyttöä iholle.


Pinus Sylvestris, 10 ml