• Ilmainen toimitus yli 60€ ostoksille
  • Pikkupaketit suoraan postilaatikkoon vain 2,90€
  • Ilmainen toimitus yli 60€ ostoksille
  • Pikkupaketit suoraan postilaatikkoon vain 2,90€

Laventeli eteerinen öljy, luomu, 10 ml

13,90 €

Tuotetta tulossa lisää varastoon pian

Kuvaus

Laventeli tunnetaan rauhoittavista ominaisuuksistaan - se on erinomainen antamaan hyvin nukutun yön tai tukemaan rentoutumishetkiä. Laventeli on arvostettu myös puhdistavien ominaisuuksiensa ansiosta.


Laventelin tuoksu on kukkea ja syvä - sisältäen makeutta, mutta myös linalool terpeenin tuomaa voimaa. Linalool tunnetaan sen antiseptisista, kipua lievittävistä sekä mieltä rauhoittavista ominaisuuksistaan. Laventelin eteerinen öljy on erinomainen diffuuserissa tukemaan rentoutumista. Pohjaöljyn kanssa jalkapohjiin levitettynä se edistää rauhallista unta.


Kokeile laventelia myös pieniin palovammoihin tai hyönteisen pistoihin tiputtamalla öljyä tippa suoraan iholle. Laventeli on yksi harvoista eteerisistä öljyistä, mitä saa käyttää iholla laimentamattomana. Laventeliöljyn tiedetään rauhoittavan ihoa sekä poistavan tulehdusta ja tappavan bakteereita.


Tiesitkö? Jo muinaiset roomalaiset luottivat laventelin voimaan ihon- ja hiustenhoidossa, pyykinpesussa, sekä apuna haavojen hoidossa. Laventelin nimi johtaa latinankielisestä sanasta ’lavare’ mikä tarkoittaa puhdistumista, pesua tai kylpemistä.


Käyttövinkit:

• Käytä diffuuserissa tukemaan rentoutumishetkiä

• Käytä iholla laimennettuna, tai paikallisesti laimentamattomana muutama tippa; auttaa rauhoittamaan ihoa. Kokeile esim. hyönteisen pistoihin tai pieniin palovammoihin. Auttaa myös särkyyn; tee vartaloöljy ja levitä laajalti särkevään kohtaan.

• Tee luonnollinen tuoksuspray sekoittamalla laventelin eteeristä öljyä ja vettä suihkepulloon. Suihkuta petivaatteisiin, tai vaikka lemmikkisi turkkiin ehkäisemään punkkien kiinnittymistä.

• Tee pyykkietikkaa ja käytä huuhteluaineen sijaan. Katso ohje blogista.


Lavandula Angustifolia, 10 ml