Bergamotti eteerinen öljy, luomu, 10 ml

Varastossa

Kuvaus

Bergamotilla on sekä virkistäviä että tasapainoittavia ominaisuuksia. Kokeile sitä, kun kaipaat nostetta elämään tai kun haluat löytää mielenrauhaa. Bergamotti on suosikkimme aamulla ja muina hetkinä, jolloin ripaus valon tulvivaa raikkautta on paikallaan.

Bergamotin tuoksussa yhdistyvät sitruksen kirpeys, kepeys ja ripaus makeutta. Se sisältää runsaasti linaloolia, kasveissa luonnonmukaisesti esiintyvää ainesosaa, jolla on useita hyötyvaikutuksia. Käytä diffuuserissa yleiseen virkistykseen. Laimennettuna sopii myös käyttöön iholla antiseptisten ominaisuuksiensa ansiosta (muista kuitenkin välttää suoraa auringon valoa iholle käytön jälkeen).

Tiesitkö? Bergamottia viljellään lähes yksinomaan eteläisen Italian Calabria seudulla. Bergamotti on ollut parfyymin valmistajien suosikki jo vuosisatoja tuoksun monimuotoisuuden ansiosta. Bergamotin aromi myös antaa Earl Grey teelle sen kuuluisan maun.


Voit käyttää eteerisiä öljyjä seuraavasti:


HUONETUOKSUNA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä diffuuseriin ja nauti hyväntuoksuisesta kodista, tai tee raikas suihkutettava huonetuoksu lisäämällä eteeristä öljyä veden sekaan suihkepulloon.

VARTALO- JA HIERONTAÖLJYSSÄ / AROMATERAPIASSA

Lisää 1-3 tippaa eteeristä öljyä ruokalusikalliseen kylmäpuristettua kasviöljyä (esim. kookosöljy).

PYYKIN PESUSSA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä tuoksuttoman pyykinpesuaineen sekaan tai tee pyykkietikkaa.

KODIN SIIVOUKSESSA

Lisää eteeristä öljyä tuoksuttoman yleispuhdistusaineen tai etikan sekaan suihkepulloon. Männyn eteerinen öljy on desinfioiva ja sitruunan pirteä tuoksu antaa pikantin säväyksen siivoukseen!

KYLVYSSÄ TAI SAUNATUOKSUNA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä löylyveden sekaan ja nauti rentouttavasta löylyhetkestä.

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä neutraalin suihkugeelin tai shampoon sekaan. Rosmariini hoitaa sekä päänahkaa että ihoa!

Tee jalkakylpy emulgoimalla eteerinen öljy suolaan.

FLUNSSA-AIKANA

Käytä hengitysteitä avaavia eteerisiä öljyjä diffuuserissa tai höyryhengityksessä. Voit myös sekoittaa viilentävää eukalyptuksen eteeristä öljyä kasviöljyyn ja levittää rintakehään helpottaaksesi tukkoista oloa.

LUONNOLLISEEN KOSMETIIKKAAN

Tee hemmoitteleva vartalokuorinta tai kasvonaamio - tai käytä eteeristä öljyä osana partaöljyä!

YLEISEEN PIRISTYKSEEN TAI RAUHOITTUMISEEN

Tee eteerisestä öljystä roll on -tuoksu tai lisää muutama tippa diffuuserikoruun ja nauti tuoksusta koko päivä.


Laimenna eteerinen öljy aina ennen käyttöä iholle.


Huom! vältä suoraa auringonvaloa 24 tunnin ajan, sillä bergamotti voi lisätä aurinkoherkkyyttä.


Citrus Bergamia, 10 ml