• Ilmainen toimitus yli 60€ ostoksille
  • Pikkupaketit suoraan postilaatikkoon vain 2,90€
  • Ilmainen toimitus yli 60€ ostoksille
  • Pikkupaketit suoraan postilaatikkoon vain 2,90€
Eteeriset öljyt ovat 100% luonnon tuote

Eteeriset öljyt ovat 100% luonnon tuote

Eteeriset öljyt ovat erittäin voimakkaita, ja niitä tarvitaan vain muutama tippa antamaan tarvittava tuoksu tai vaikutus. Eteeriset öljyt vaikuttavat mielialaan, joten öljystä riippuen on niillä rentouttava, piristävä, tasapainoittava tai rauhoittava vaikutus. Laimenna öljy aina iholla käytettäessä vartaloöljyn ohjeen mukaisesti.


Voit käyttää eteerisiä öljyjä esimerkiksi seuraavin tavoin:

Huonetuoksuna


Lisää muutama tippa eteeristä öljyä diffuuseriin ja nauti hyväntuoksuisesta kodista. Toisin kuin useimmat tuoksukynttilät tai huonetuoksut, eteeriset öljyt eivät sisällä keinotekoisia ainesosia, jotka saattavat aiheuttaa herkkyyttä joillekin. Monilla öljyillä on myös antimikrobisia ominaisuuksia, mikä tarkoittaa, että tuoksun lisäksi se myös puhdistaa sisäilmaa!

Vartaloöljynä ja -tuoksuna


Lisää 3 tippaa eteeristä öljyä ruokalusikalliseen neutraalia pohjaöljyä (esim. viinirypäleen siemenöljy, manteliöljy, jojobaöljy). Lue lisää eteeristen öljyjen laimentamisesta täältä.

Monet eteeriset öljyt vaikuttavat myönteisesti ihon hyvinvointiin, kun taas toiset helpottavat paranemista erilaisista vammoista. Piparminttu edistää lihaksen elpymistä urheilusuorituksen jälkeen, kun taas sitruunaruoho ehkäisee nesteiden kertymistä, joten se on ihanteellinen öljy selluliitin hoidossa. Laventeliöljy edistää haavojen ja arpien paranemista ja sitä voidaan käyttää mustelmissa.


Roll on -pulloon voit tehdä ihanan tuoksuparfyymin laimentamalla eteerisen öljyn pohjaöljyyn suhteella: 10 ml pohjaöljyä ja 15-20 tippaa eteeristä öljyä. Zoi Organicin eteeristen öljyjen tuoksusekoitukset sopivat täydellisesti näihin roll on -tuoksuihin!


Pyykinpesussa


Lisää muutama tippa eteeristä öljyä tuoksuttoman pyykinpesuaineen tai huuhteluaineen sekaan.

Voit myös tehdä oman pyykkietikan; Katso ohje blogista.

Sekoita vesi ja eteerinen öljy suihkepullossa, ravista voimakkaasti ja täysin luonnollinen silitysspray on valmis. Laventelin eteerinen öljy on ihanteellinen vuodevaatteisiin sen rauhoittavan vaikutuksen vuoksi.

Kodin siivouksessa


Lisää eteeristä öljyä neutraalin yleispuhdistusaineen sekaan suihkepulloon. Voit tehdä useamman siivousaineen eri pinnoille, esimerkiksi mäntyä kylpyhuoneeseen ja laventelia makuuhuoneen siivoukseen. Voit myös tehdä luonnollisen huoneilman raikastajan, kun lisäät suihkepulloon vettä sekä eteeristä öljyä. Sumuta suoraan huoneilmaan, verhoihin, mattoihin tai petivaatteisiin. Desinfioiva mänty puhdistaa tehokkaasti pinnat ja huoneilman, kun taas appelsiini antaa raikkaan tuoksun koko kotiin.

Kylvyssä


Lisää muutama tippa eteeristä öljyä neutraalin suihkugeelin tai shampoon sekaan, ja nauti ylellisestä suihkuhetkestä. Voit myös sekoittaa eteerisen öljyn suolaan tai neutraaliin suihkugeeliin ja lisätä sitä kylpyveteen. May Chang kukkaa on perinteisesti käytetty nuorekkaan ihon salaisuutena, ja se auttaa myös rasvaiseen ja hilseilevään hiuspohjaan.

Saunassa


Lisää muutama tippa eteeristä öljyä löylyveteen ja nauti rentouttavasta löylyhetkestä. Männyn eteerinen öljy tuo raikkaan metsäisen tuoksun.

Muista, että eteeriset öljyt eivät kestä kuumuutta, joten älä koskaan säilytä eteeristä öljyä kuumassa saunassa.