• Suomalainen perheyritys
  • Henkilökohtainen palvelu
  • Mikkolantie 1A, 00640 Helsinki
  • Suomalainen perheyritys
  • Henkilökohtainen palvelu
  • Mikkolantie 1A, 00640 Helsinki
VInkkejä eteeristen öljyjen käyttöön

ETEERINEN ÖLJY ON 100% LUONNONTUOTE

Monikäyttöinen luonnontuoksu sopii moneen

Eteeriset öljyt ovat erittäin voimakkaita, ja niitä tarvitaan vain muutama tippa antamaan tarvittava tuoksu tai vaikutus. Eteeriset öljyt vaikuttavat mielialaan, joten öljystä riippuen on niillä rentouttava, piristävä, tasapainottava tai rauhoittava vaikutus. Laimenna öljy aina iholla käytettäessä vartaloöljyn ohjeen mukaisesti.

Voit käyttää eteerisiä öljyjä esimerkiksi seuraavin tavoin:

HUONETUOKSUNA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä diffuuseriin ja nauti hyväntuoksuisesta kodista. Tai tee raikas suihkutettava huonetuoksu lisäämällä eteeristä öljyä veden sekaan suihkepulloon. Toisin kuin useimmat tuoksukynttilät tai huonetuoksut, eteeriset öljyt eivät sisällä keinotekoisia ainesosia, jotka saattavat aiheuttaa herkkyyttä joillekin. Monilla öljyillä on myös antimikrobisia ominaisuuksia, mikä tarkoittaa, että tuoksun lisäksi se myös puhdistaa sisäilmaa!

VARTALO- JA HIERONTAÖLJYSSÄ / AROMATERAPIASSA

Lisää 3 tippaa eteeristä öljyä ruokalusikalliseen neutraalia pohjaöljyä (esim. manteliöljy tai, kookosöljy). Lue lisää eteeristen öljyjen laimentamisesta täältä.

Monet eteeriset öljyt vaikuttavat myönteisesti ihon hyvinvointiin, kun taas toiset helpottavat paranemista erilaisista vammoista. Piparminttu saattaa edistää lihaksen elpymistä urheilusuorituksen jälkeen, kun taas sitruunaruoho voi ehkäistä nesteiden kertymistä, joten se on ihanteellinen öljy selluliitin hoidossa. Laventeliöljy edistää haavojen ja arpien paranemista, ja sitä voidaan käyttää myös mustelmissa.

PYYKINPESUSSA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä tuoksuttoman pyykinpesuaineen sekaan, tai tee oma pyykkietikka; Katso ohje blogista.

Sekoita vesi ja eteerinen öljy suihkepullossa, ravista voimakkaasti ja täysin luonnollinen silitysspray on valmis. Laventelin eteerinen öljy on ihanteellinen vuodevaatteisiin sen rauhoittavan vaikutuksen vuoksi.

KODIN SIIVOUKSESSA

Lisää eteeristä öljyä neutraalin yleispuhdistusaineen sekaan suihkepulloon. Voit tehdä useamman siivousaineen eri pinnoille, esimerkiksi mäntyä kylpyhuoneeseen ja laventelia makuuhuoneen siivoukseen. Voit myös tehdä luonnollisen huoneilman raikastajan, kun lisäät suihkepulloon vettä sekä eteeristä öljyä. Sumuta suoraan huoneilmaan, verhoihin, mattoihin tai petivaatteisiin. Desinfioiva mänty puhdistaa tehokkaasti pinnat ja huoneilman, kun taas appelsiini antaa raikkaan tuoksun koko kotiin. Lue lisää.

KYLVYSSÄ TAI SAUNATUOKSUNA

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä löylyveden sekaan ja nauti rentouttavasta löylyhetkestä*.

Lisää muutama tippa eteeristä öljyä neutraalin suihkugeelin tai shampoon sekaan. Rosmariini hoitaa sekä päänahkaa että ihoa.

Tee jalkakylpy emulgoimalla eteerinen öljy suolaan, katso ohje blogista.

* Muista, että eteeriset öljyt eivät kestä kuumuutta, joten älä koskaan säilytä eteeristä öljyä kuumassa saunassa.

FLUNSSA-AIKANA

Käytä hengitysteitä avaavia eteerisiä öljyjä diffuuserissa tai höyryhengityksessä. Voit myös sekoittaa viilentävää eukalyptuksen eteeristä öljyä kasviöljyyn ja levittää rintakehään helpottaaksesi tukkoista oloa.

LUONNOLLISEEN KOSMETIIKKAAN

Tee hemmoitteleva vartalokuorinta tai kasvonaamio - tai käytä eteeristä öljyä osana partaöljyä! May Chang kukkaa on perinteisesti käytetty nuorekkaan ihon salaisuutena. Sen sanotaan auttavan myös rasvaiseen ja hilseilevään hiuspohjaan.

YLEISEEN PIRISTYKSEEN TAI RAUHOITTUMISEEN

Tee eteerisestä öljystä roll on -tuoksu tai lisää muutama tippa diffuuserikoruun ja nauti tuoksusta koko päivä.

Roll on -pulloon voit tehdä ihanan tuoksuparfyymin laimentamalla eteerisen öljyn pohjaöljyyn suhteella: 10 ml pohjaöljyä ja 15-20 tippaa eteeristä öljyä. Zoin eteeristen öljyjen tuoksusekoitukset sopivat täydellisesti näihin roll on -tuoksuihin!