• Suomalainen perheyritys
  • Henkilökohtainen palvelu
  • Mikkolantie 1A, 00640 Helsinki
  • Suomalainen perheyritys
  • Henkilökohtainen palvelu
  • Mikkolantie 1A, 00640 Helsinki
Eteeriset öljyt antavat voimaa, virkistystä ja mielen nostetta

voimaa, virkistystä ja mielen nostetta

Kaamosajan piristäjät

Vaikka monelle neljä vuodenaikaa kaamoksineen antavat arkeen kaivattua muutosta, saattaa toisille kaamosaika olla raskas. Valon vähyys, kylmyys ja vähäisempi ulkoilu vaikuttavat väistämättä vireystilaan. Ja vaikka kaamosaikana onkin lupa hidastaa tahtia, voi siihen hakea piristystä eteeristen öljyjen avulla.

Kokeile eteerisiä öljyjä piristämään pimeitä päiviä vaikkapa tuoksudiffuuserissa tai diffuuserikorussa! Kokosimme tähän omat kaamosajan suosikkimme:

Appelsiini

Makea appelsiini on maailman suosituin eteerinen öljy, eikä ole vaikeaa ymmärtää miksi – tämä monipuolinen öljy on kuin auringonpaistetta pullossa. VIrkeä appelsiini kohottaa mieltäsi samalla kun pyyhkäisee pois stressin. Appelsiini herättää sekä rauhoittavia että iloisia tunteita sen stimuloivien ominaisuuksiensa vuoksi. Appelsiinin eteerinen öljy sopii myös lapsille, joten se onkin ihana lapsiperheen virkistäjä esimerkiksi diffuuserissa.

Sitruuna

Sitruunan raikkaan tuoksun jokainen tunnistaa. Se voi kohottaa mielialaa, virkistää ja puhdistaa diffuuserissa. Käytä työpäivän aikana tehostamaan työtehoa!

Bergamotti

Bergamotti on yksi monikäyttöisimmistä eteerisistä öljyistä. Sillä on sekä virkistäviä että rauhoittavia ominaisuuksia, joten se sopii erinomaisesti piristämään alakuloista oloa myös iltaisin. Kokeile sitä, kun kaipaat nostetta elämään tai kun haluat löytää mielenrauhaa. Bergamotti on suosikkimme aamulla ja muina hetkinä, jolloin ripaus valon tulvivaa raikkautta on paikallaan.

Mänty

Männyn raikas tuoksu on metsäisen virkistävä. Puhdistava mänty symboloi juurevaa kestävyyttä – toisaalta sen neulaset henkivät vapauttavan vastustamatonta keveyttä. Männyn eteerinen öljy on omiaan vakaan ja stressivapaan mielentilan luomiseen.

Piparminttu

Piparmintun raikas tuoksu on valppautta lisäävä – siksi se onkin etenkin urheilijoiden ja opiskelijoiden suosikki. Erinomainen valinta hetkiin, jotka vaativat keskittymistä ja pirteää elinvoimaa.

Eukalyptus

Eukalyptuksen tuoksu on virkistävä ja kaikille mieluinen. Se on erinomainen flunssakauden öljy – eukalyptus poistaa tukkoisuutta ja lievittää hengitystieoireita, mutta myös puhdistaa ja desinfioi huoneilmaa. Lisää muutama tippa eukalyptuksen eteeristä öljyä löylyveteen tai höyryhengittele.

Eteeriset öljyt ovat hyvin monipuolisia ja niitä voidaan hyödyntää monella tapaa. Muistathan kuitenkin eteeristen öljyjen käytössä, että ne ovat hyvin vahvoja liuoksia, joten niitä ei tulisi käyttää sisäisesti eikä iholla laimentamattomana. Otathan huomioon eteeristen öljyjen käytössä myös lapset ja lemmikkieläimet. Karvaisilla ystävillämme on meitä moninkertaisesti parempi hajuaisti, joten lemmikeillä tulisi aina olla mahdollisuus poistua tilasta, mikäli eteerisiä öljyjä käytetään huoneilman tuoksuttamiseen. Lapsiperheissä diffuuseriin on syytä valita sellaisia öljyjä, mitkä ovat sopivia myös pienille lapsille. Tällaisia öljyjä ovat esimerkiksi appelsiini ja laventeli.

Flunssa-aikaan eteerisistä öljyistä on apua niin flunssaoireiden helpottamisessa kuin niiden ehkäisyssäkin. Lisää eukalyptuksen eteeristä öljyä muutama tippa diffuuseriin ja aseta diffuuseri yöpöydälle yön ajaksi. Eukalyptusöljy avaa hengitysteitä sekä desinfioi huoneilmaa. Samaan aikaan diffuuserin kylmähöyry kosteuttaa kuivaa ilmaa. Voit lisätä muutaman tipan eukalyptusöljyä myös löylyveteen tai käyttää höyryhengityksessä. Voit tehdä myös sekoituksen eukalyptuksen-, sitruunan- ja rosmariinin eteerisistä öljyistä. Eukalyptus avaa hengitysteitä, sitruuna vaikuttaa piristävästi mielialaan ja rosmariini vähentää yleistä väsymystä – ja mikä parasta, tämä trio tuoksuu ihanan raikkaalta! Päivän ajaksi voit vaihtaa diffuuseriin mäntyöljyn yhdessä sitruunan kanssa puhdistamaan ja desinfioimaan makuuhuoneen tunkkaista huoneilmaa.

Kaamos- ja flunssakauteen suosittelemme seuraavia eteerisiä öljyjä: