• Suomalainen perheyritys
  • Henkilökohtainen palvelu
  • Mikkolantie 1A, 00640 Helsinki
  • Suomalainen perheyritys
  • Henkilökohtainen palvelu
  • Mikkolantie 1A, 00640 Helsinki
Eteeristen öljyjen laimennus pohjaöljyihin

Eteeriset öljyt ovat hyvin voimakkaita, ja ne on aina laimennettava ennen käyttöä iholle. Vaikka puhumme laimentamisesta, ei eteerisen öljyn teho laimene, vaan päinvastoin – pohjaöljy jopa tehostaa eteerisen öljyn vaikutusta ja saa sen kestämään iholla pidempään.

Sen lisäksi, että eteerisillä öljyillä on useita fysiologisia terveyshyötyjä, voidaan niitä käyttää parfyymin tavoin. Oikein käytettynä eteeriset öljyt antavat ihanan tuoksun, mutta myös lievittävät stressiä, virkistävät mieltä tai rauhoittavat meidät hyviin yöuniin.

Mitä on laimentamisessa käytettävä pohjaöljy?

Pohjaöljyksi kutsutaan kasviöljyä, kuten viinirypäleensiemenöljyä, manteliöljyä, kookosöljyä tai muuta laadukasta kylmäpuristettua öljyä, jota voidaan käyttää laimentamaan eteerisiä öljyjä iholla. Eteerisen öljyn voi laimentaa myös kodin keittiöstä löytyvään oliiviöljyyn. Pohjaöljyn ansiosta eteerinen öljy levittyy tasaisesti iholle antaen parhaan mahdollisen hyödyn. Laadukkaat kasviöljyt myös tehokosteuttavat ihoa ja hiuksia. Toisin kuin usein luullaan, myös rasvainen iho hyötyy kasviöljyistä. Esimerkiksi viinirypäleen siemenöljy sisältää flavonoideja ja E-vitamiinia, mitkä elvyttävät ja suojaavat ihoa.

Noudata eteeristen öljyjen käytössä aina oikeita laimennussuhteita

Hyvä yleissääntö eteeristen öljyjen laimennukseen on 2-3 tippaa eteeristä öljyä ruokalusikalliseen pohjaöljyä (noin 5 ml). Yli 3-vuotiailla lapsilla käytettäessä suhde on 1 tippa eteeristä öljyä ruokalusikalliseen pohjaöljyä. Pikkulapsilla vastaava suhde on 1 tippa eteeristä öljyä ja 10 ml pohjaöljyä. Lapsille sopivia eteerisiä öljyjä ovat esimerkiksi laventeli ja appelsiini. Laventelia voidaan levittää laimennettuna jalkapohjiin nukkumaan mennessä. On todettu, että se on auttanut useilla uniongelmiin.

Kuten monessa muussakin asiassa, myös eteeristen öljyjen käytössä pätee hyvin sanonta ”vähemmän on enemmän”. Terapeuttisten vaikutusten vuoksi on syytä muistaa, että yhtä eteeristä öljyä ei ole syytä käyttää iholla runsaasti pitkiä jaksoja kerrallaan. Liiallinen eteeristen öljyjen käyttö voi lisätä haittavaikutusriskiä. Esimerkiksi laventelin eteerinen öljy alentaa verenpainetta, joten sitä ei suositella runsaaseen käyttöön alhaisesta verenpaineesta kärsivälle. Rosmariinin eteerinen öljy puolestaan nostaa verenpainetta, eikä sitä myöskään suositella epileptikoille. Mikäli sinulla on käytössäsi reseptilääkkeitä, konsultoithan lääkäriäsi ennen eteeristen öljyjen käyttöä.

Roll on -pulloon voit tehdä ihanan tuoksuparfyymin laimentamalla eteerisen öljyn pohjaöljyyn suhteella: 10 ml pohjaöljyä ja 15-20 tippaa eteeristä öljyä. Zoi Organicin eteeristen öljyjen tuoksusekoitukset sopivat täydellisesti näihin roll on -tuoksuihin!

Lisää eteeristen öljyjen käytöstä voit lukea täältä.