• Suomalainen perheyritys
  • Henkilökohtainen palvelu
  • Mikkolantie 1A, 00640 Helsinki
  • Suomalainen perheyritys
  • Henkilökohtainen palvelu
  • Mikkolantie 1A, 00640 Helsinki
Eteeriset öljyt tukevat tasapainoista elämäntyyliä

Eteeriset öljyt tukevat tasapainoista elämäntyyliä

Ahdistus. Se tunne, että seinät kaatuvat päälle. Jatkuva kiire ja tekemättömät työt. Sähköpostien tarkistus aamuyöllä. Kuulostaako tututa? Jos, niin et ole yksin. Ahdistuneisuus on uusi, nopeasti yleistyvä globaali kansantauti. Lisääntynyt työelämän epävarmuus ja kilpailuhenkinen sosiaalinen media on huono yhdistelmä, eikä asiaa auta se, että moderni elämäntyyli on täynnä 24h ärsykkeitä.

Ihmisinä me kaikki tarvitsemme hiljaisuutta, aikaa tuijottaa taivaanrantaan ajattelematta mitään. Tarvitsemme aikaa vain olla – ilman tarvetta raportoida joka hetkestä sosiaalisessa mediassa. Jatkuvat ärsykkeet ovat myrkkyä yleiselle hyvinvoinnillemme. Niiden alla normaali sosiaalinen kanssakäyminenkin jää helposti toiseksi, eikä se auta asiaa.

Vaihtoehtoja?

Tutkimusten mukaan ahdistuneisuus on yksi nopeimmin yleistyvistä terveysongelmista myös Suomessa. Ahdistusta lievittävien reseptilääkkeiden käyttö on paisunut sellaiselle tasolle, että Yhdysvalloissa puhutaan jo opioidiepidemiasta. Mutta mikä muu avuksi? Joogaa ja meditaatiota on tutkittu vaihtoehtoisena hoitomuotona, kuten myös eteerisiä öljyjä.

Eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt eivät sellaisenaan korvaa lääkehoitoa. Kliinisen ahdistuneisuushäiriön hoidossa ammattiapu ja lääkehoito saattaa olla välttämätöntä. Eteeristen öljyjen käytöstä on kuitenkin lupaavia tutkimustuloksia lievempien oireiden hoidossa. Hajuaistimme kautta ne vaikuttavat suoraan aivojen emotionaaliseen keskukseen. Täten ne voivat tarjota lievitystä akuuttiin tilanteeseen. Muutoin, eteeriset öljyt tukevat tasapainoista elämäntyyliä.

Kuinka käyttää

Laita muutama tippa rauhoittavaa eteeristä öljyä diffuuseriin. Vaihtoehtoisesti, lisää muutama tippa pieneen kangastilkkuun ja hengittele sen läpi päivän mittaan. Voit myös tehdä rentouttavan ihoöljyn sekoittamalla eteerisiä öljyjä neutraaliin pohjaöljyyn. Tai, sekoita eteerisiä öljyjä kupilliseen merisuolaa ja lisää kylpyveteen. Diffuuserikoru on myös erinomainen tapa hyötyä eteeristen öljyjen vaikutuksesta.

Mitä öljyjä?

Suosittelemme seuraavia öljyjä lieventämään ahdistuneisuuden tunnetta:

Lambda

Rentouttava Lambda on sekoitus eteerisiä öljyjä, joiden ominaisuudet voivat rauhoittaa mielen ja kehon. Kahden eri lajikkeen laventeliöljyt maksimoivat tämän yrtin rentouttavat ja puhdistavat ominaisuudet. Lisänä ripaus meditaation tukena käytettävää May Chang -öljyä, hieman patsulia, sekä vakauttavaa seetripuuta. Patsulin ja seetripuun ainesosat rauhoittavat aivojen emotionaalista osaa vaikuttamalla dopamiinin ja serotoniinin tasoihin.

Laventeli

Laventeli ei ole ansainnut mainettaan rauhoittavien öljyjen ykkösenä ilman syytä. Useat tutkimukset ovat kartoittaneet tämän lilan sävyisen yrtin kykyä rauhoittaa, puhdistaa ja uudistaa. Tutkimukset ovat jopa osoittaneet, että laventelin tuoksu aktivoi samoja osia aivoista kuin reseptilääkkeet, joita käytetään ahdistuksen hoidossa.

Bergamotti

Bergamotin tuoksu on samaan aikaan sekä rauhoittava ja rentouttava, että virkistävä ja elvyttävä. Se voi vahvistaa itsetuntoa ja auttaa saavuttamaan tyynen mielentilan. Sitrusmaisen kepeän tuoksun omaava bergamotti on todellinen hyvänmielen tuoja, ja sen vuoksi sillä onkin positiivinen vaikutus sellaisiin henkilöihin, jotka kärsivät depressiivisuudesta ja ahdistuksesta.

Seetripuu

Sahanpurun tuoksuinen seetripuu on hyvä valinta, kun tavoitteena on rauhallinen ja vakaa mieli. Seetripuun öljy sisältää terpiinejä, jotka vaikuttavat aivojen ’taistele/pakene’ reaktioihin.